Burger picant de pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 7 Mar 2013 | 3926 vizualizari

 

Valoarea calorică a burgerului scade considerabil dacă acesta nu este prăjit. Tocmai de aceea am ales varianta de a-i coace în cuptor, păstrând în acest mod gustul ușor afumat fără a face compromisuri. Dacă renunțați la chiflă sau bagel, atunci burgerul este recomandat chiar și celor care tin dietă (valoarea calorică scade de la 486 la 206) . Jalapeno este un ardei iute cultivat mai ales în Mexic. Acesta se plasează se scala Scoville (care măsoară nivelul de capsicină prezentă în ardeii iuți) între 3500 și 8000, pe același loc ca și sosul tabasco.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 piept de pui fără piele și os
  • 1/2 ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 62 grame piure de roșii
  • 1 ou
  • 1/2 jalapeno
  • sare/piper
  • 3 bagel cu susan/ chiflă
  • 80 grame mix de salată
  • 3 linguri ketchup făcut în casă
  • 1 roșie tăiată felii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger picant de pui:

Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper. 

Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine un disc cu rază mai mare decât palma și gros de 1/2 cm. 

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pe raftul superior pentru 3 minute pe fiecare parte. 

Bagelul se taie longitudinal complet. Se ung părțile interioare ale feliilor rezultate cu ketchup și se așează felii de roșii. Deasupra se așează burgerul, iar apoi mix de salată. Sandvișul se acoperă cu felia de bagel rămasă. 

Se procedează la fel și pentru ceilalți bagels. 

Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

În cazul în care compoziția este prea umedă, puteți adauga 2 linguri de pesmet.

2

Jalapeno se poate înlocui cu chili.

3

Calorii pe porție: 482

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger picant de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hamburger preparat in casa